Over

Het vertellen van positieve en authentieke verhalen vind ik het mooiste dat er is. Ik geloof dat iedereen een verhaal heeft dat het waard is om verteld te worden, en ik breng deze verhalen graag in beeld.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en in wat hen beweegt. Ik herinner me nog goed hoe ik als kind mijn eigen radioprogramma’s opnam op cassettebandjes en iedereen die op bezoek kwam onderwierp aan een interview. Later, in mijn werk bij de kinderbescherming, kwam ik erachter hoe belangrijk het is om met oprechte aandacht te luisteren naar de ander. Vaak was daar (te) weinig tijd voor. Toen ik in de zomer van 2015 een cursus documentaire maken volgde, wist ik het: dit is wat ik wil doen. Vanuit oprechte aandacht authentieke verhalen in beeld brengen.

Hierna volgde ik opleidingen op het gebied van filmtechniek, schrijven en storytelling. In combinatie met mijn achtergrond in de psychologie vormt dit nu de perfecte basis voor Verhalen die verbinden. Overal waar ik ben, of het nu op straat is, in de tram of in een winkel – ik kijk altijd hoe mensen zich bewegen, zich tot elkaar verhouden. Ik kan enorm genieten van het subtiele contact tussen mensen, hun eigenheid en de liefde die in alles te vinden is. Als je maar goed kijkt.

Marlette van den Bergh, Verhalen die verbinden