Centraal Boekhuis

Casestudy
VRAAG

Het Centraal Boekhuis (CB) wil graag dat medewerkers elkaar beter leren kennen om zo meer verbinding te creëren tussen verschillende afdelingen. Zij vragen ons om maandelijks persoonlijke artikelen te schrijven, die worden gepubliceerd in het personeelsblad.

WERKWIJZE

Telefonisch voeren wij een voorgesprek met de geïnterviewden om de focus van het interview te bepalen. Tijdens het interview stellen wij prikkelende vragen om mensen uit te dagen tot een persoonlijk antwoord. Na afloop worden foto’s gemaakt.

RESULTAAT

Maandelijks terugkerende, persoonlijke portretten van medewerkers in diverse vormen. De ene keer een dubbelinterview, de andere keer een nieuwsbericht. Altijd met een verbindend element en een passende foto.

“Haar goede voorbereiding, prettige interactie met collega’s en inlevingsvermogen maakt dat Marlette ons altijd verrast met inspirerende artikelen.”

Patricia van der Steen – Centraal Boekhuis

Oud- en jonggediende
Zij is 27 en staat aan het begin van haar loopbaan. Hij is 57 en heeft al een jarenlange carrière achter de rug.
Eric: “Ik denk dat als je ergens lang zit, het gevaar bestaat dat je dingen doet ‘omdat je ze altijd zo hebt gedaan.’ Nieuwe mensen komen met andere ideeën en stellen vragen: ‘waarom doe je het zo?’” Op haar beurt leert Lisa van de oudere generatie hoe ze kan omgaan met verschillende meningen en type mensen. “Ik was eerst heel kritisch op mezelf, maar durf nu uit te spreken waar ik voor sta.”