FNO

Klantcase
VRAAG

Door FNO worden we regelmatig gevraagd om (portret)video’s te maken van hun programma’s. Op deze manier kunnen zij het verhaal achter hun programma’s laten zien en de resultaten op een menselijke manier delen met hun achterban.

We hebben onder andere een serie gemaakt over het programma “Gezonde Toekomst Dichterbij” waarbij mensen gezonder gingen leven door bijvoorbeeld meer te sporten. Ook maakten we een serie over Team GeestKracht. In dit team zetten jonge ervaringsdeskundigen zich in om de psychische situatie van anderen te verbeteren.

WERKWIJZE

Wij namen het gehele productieproces voor FNO uit handen. We legden contact met de deelnemers om hun verhaal te horen en schreven een script.

Bij het maken van de verhaallijn, zorgden we ervoor dat we niet alleen een ‘feelgood’ film maakten over het resultaat, maar ook lieten zien hoe het probleem ontstond. Zo kan de kijker zich herkennen en blijft het interessant om naar te kijken.

RESULTAAT

In totaal maakten we meerdere krachtige, persoonlijke portretten van deelnemers van de verschillende programma’s. Als aanvulling maakten we teasers en foto’s die gebruikt zijn op social media en in andere media-uitingen.

De video’s worden ook door andere partijen gebruikt. Zo wordt de video waarbij Arjoen vertelt hoe hij gestopt is met roken in diverse huisartsenpraktijken vertoond.

“Elke keer is het samenwerken met Marlette weer een verademing. Het is zo bijzonder hoe Marlette iedereen op het gemak weet te stellen, een intieme setting weet te creëren en zo de mooiste verhalen maakt. De mensen die gefilmd worden vertrouwen haar en laten zichzelf écht zien. Ik zie nu al uit naar een volgend project samen en de prachtige verhalen die daaruit gaan komen.”

 

Nina Goode – FNO