Humanitas

Casestudy
VRAAG

Humanitas wilde het project ‘Kind aan Huis’ onder de aandacht brengen, waarbij (alleenstaande) ouders ontlast worden met behulp van een vrijwilliger.

WERKWIJZE

Deze video was onderdeel van een grotere reportage in opdracht van het Oranje Fonds. Naar aanleiding van deze reportage maakten wij een korte video die Humanitas heeft ingezet op social media. In nauw overleg met Humanitas is de (hernieuwde) verhaallijn bepaald. De belangrijkste uitdaging in dit proces was dat het zoontje van alleenstaande moeder Brenda niet zichtbaar in beeld mocht.

RESULTAAT

De opnames hebben geresulteerd in een korte portretvideo van Brenda en oppasoma Anneke.

“Op zeer professionele wijze heeft Verhalen die verbinden een mooie video gemaakt van ‘Kind aan Huis’, een programma van Humanitas Groningen voor kinderen en jongeren die voor een langere of kortere periode een gastgezin nodig hebben. Als regisseur sluit Marlette goed aan op de vraag van de opdrachtgever, ze denkt vakkundig mee over de inhoud en voelt perfect aan wat voor de medewerkers aan de film wenselijk is om al dan niet in beeld te brengen. Zorgvuldig, integer en een prachtig resultaat waar iedereen blij van wordt.”

Mariet Rankenberg – Humanitas

Leave a comment