Verslavingskunde Nederland

Casestudy
VRAAG

Verslavingskunde Nederland vroeg ons om videoportretten te maken voor het platform allesoverdrinken.nl. Met deze video’s willen ze mensen inspireren om minder te drinken.

WERKWIJZE

Bij deze opdracht was de grootste uitdaging om hoofdpersonen te vinden die hun verhaal wilden vertellen. Daarom werkten we samen met een productie-assistent die daarbij heeft geholpen. In samenwerking met de opdrachtgever werkten we de verhaallijnen uit. Hierbij besteedden we veel aandacht aan de boog van het verhaal, waarbij de hoofdpersoon een ontwikkeling doormaakt die herkenbaarheid oproept.

Om de serie herkenbaarheid te geven kozen we voor een aantal terugkerende elementen, zoals een portretshot aan het begin en het einde. We filmden in de eigen omgeving van de hoofdpersonen en lieten ze activiteiten doen die ze normaal ook doen.

RESULTAAT

In totaal hebben we zes video’s en portretfoto’s gemaakt, die zijn gepubliceerd op allesoverdrinken.nl.

“Wat een prachtige video’s zijn het geworden. Volgens mij hebben we het precies te pakken zo. Het zijn hoopvolle video’s, die mensen niet neerzetten als problematische drinkers maar juist de winst van minder drinken laten zien. Het gaat gewoon over mensen zoals jij en ik. Ik ben heel enthousiast.”

Tamara de Bruijn – Verslavingskunde Nederland